Witam, mam taki prosty skrypcik do wysylania plikow na serwer. Robie galerie zdjec i chce go wykorzystac, ale nazwy plikow sa kodowane w md5, natomiast ja chcialbym zeby ten skrypt nadawal plikom nazwy w liczbach po kolei np. 1.jpg, 2.jpg, 3...Jak to zrobic?
<?php
$p_pojemnosc=$_FILES['plik']['size'];
$p_typ=$_FILES['plik']['type'];
$p_nazwa=$_FILES['plik']['name'];
$p_smiec=$_FILES['plik']['tmp_name'];
$max_size=round(($_POST['max_file_size']/1048576),3)."MB";
$poj_MB=round(($p_pojemnosc/1048576),2).'MB';
[color
=blue
]$p_nazwa_zm=(md5($p_nazwa)).".".$p_roz;[/color
]
$folder="pliki/";
//---Kolorki HTML---
$k_cze="<font color=#ff0000>";
$f_koniec="</font>";
$k_nieb="<font color=#0000ff>";
if ($p_pojemnosc <= 0)
{
echo ("Plik jest pusty nie mogę go przesłać <b>".$k_cze.$p_nazwa." ".$poj_MB.$f_koniec."</b><br />"); echo "<a href=index.php>Wracaj ...</a>"; }
if ($poj_MB > $max_size)
{
echo("Plik jest za duży maksymalnie można wysłać <b>".$k_cze.$max_size.$f_koniec."</b>"." .Plik wysyłany ma rozmiar <b><i>".$k_nieb.$poj_MB.$f_koniec."</b></i><br />"); echo "<a href=index.php>Wracaj ..."; }
{
echo ("Plik o takiej nazwie jest już na serwerku <b><i>".$p_nazwa_zm."</b></i><br />"); echo "<a href=index.php>Wracaj ..."; }
else {
exit('Nie mozna zachowac pliku. Prawdopodobnie nie ma folderu lub nie można w nim zapi
sać');
echo "Przeslanie udało się - <b>".$k_nieb.$p_nazwa."</b>"." ".$poj_MB."<br />"; $path_file=$folder.$p_nazwa_zm;
mysql_select_db('*');
$zapytanie=mysql_query("insert into nazwa_tabeli values(NULL,'$p_pojemnosc','$path_file','$p_typ)");
echo "<a href=index.php>Wracaj ...";
}
?>
Powód edycji: Dodałem tag oraz poprawiłem bbcode. /webdicepl