![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ucze sie wlasnie kursow z php.pl o cURL i mam kilka pytan mam linux'a(ubuntu) probouje instalowac CURL wiec pisze
Cytat su apt-get install curl //nie dziala pisze ze nie moze znalesc zrodel su apt-get install libcurl //pisze ze nie ma takie liba su apt-get update //nic nowego nie sciaga Pozatym w php.ini nie znalazlem nic o libcurl Cytat ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ; Dynamic Extensions ; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ; ; If you wish to have an extension loaded automatically, use the following ; syntax: ; ; extension=modulename.extension ; ; For example, on Windows: ; ; extension=msql.dll ; ; ... or under UNIX: ; ; extension=msql.so ; ; Note that it should be the name of the module only; no directory information ; needs to go here. Specify the location of the extension with the ; extension_dir directive above. ; Example lines: ;extension=mysql.so ;extension=gd.so Czytalem ze powieniem gdzie odkomenttowac linijke zawieraja dll libcurla jednak w podanym fragmencie jej nie ma chyba ze znajduje sie gdzies indziej i przeoczulem to ![]() Potem chce zrobic 2 rzeczy po pierwsze napisac sobie spam bota odrazu mowie nie zeby gdzies spamowac tylko musze sprawdzic czy moge spamowac w moim cms'ie jeli tak musze sie zabezpieczyc jak naraze wysylam cookie tylko w guest chce sprawdzic reszte tylko nie wiem czy dobrze mysle zeby dac do funkcji wysylajacej request do servera dac ja do petli czy tak to bedzie dzialac zeby zaspamowac?? Po 2 czy trudno jest napisac bota ktory bedzie nam np rozbudowywal konto na np ogame czy travian byle na czym czy nie odrazy mowie ze w nic nie gram ale jako ze znajomy pisze cos takiego w Delphi i w C wiec myslalem przepisac/napisac to w php -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:04 |