![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem zapytać o taką rzecz. Mam 1 skrypt, który na końcu zapisuje wyniki do pliku txt. Chcę zrobić żeby był wywoływany z kilku podstron przez polecenie.
Oczywiście można by zrobić ten sam skrypt dla każdej strony oddzielnie edytując jedynie do jakiego pliku miałby zapisywać wynik. Ale po co? Problemu by nie było gdyby ten skrypt zapisywał wynik do jednego pliku. Ja natomiast chcę zrobić to trochę inaczej. Załużmy, że w tej chwili wywołuje ten skrypt ze podstrony 2: Wywoływanie skryptu z konkretnej podstrony. Podstrona 1 Podstrona 2 (wywołuje skrypt przez <?php include("skrypty/skrypt.php"); ?>) Podstrona 3 Budowa skryptu. Skrypt w jakiś sposób namierza z której podstrony został wywołany. ------------------------------------------------------------- Skrypt właściwy wykonuje operacje ------------------------------------------------------------- Zapis do pliku txt 1 Zapis do pliku txt 2 (zapisuje wynik do pliku txt 2) Zapis do pliku txt 3 Wyświetla wyniki poprzez echo Odczyt pliku txt 1 Odczyt pliku txt 2 Odczyt pliku txt 3 Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Czy skrypt się nie sypnie jeżeli w jednoczesnym czasie zostanie wywołany z co najmniej dwóch podstron jednocześnie. Może da się temu jakoś zapobiec. Mam nadzieję, że w miarę jasno wytłumaczyłem. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tiredsmiley.gif) Ten post edytował Szunaj85 29.05.2008, 15:42:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 08:11 |