![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 14.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem w trakcie pracy nad budowa systemu dla magazynu. Bedzie to moja praca dyplomowa i juz na wstepie napotkalem nastepujacy problem i jestem ciekaw jak Wy sobie byscie z nim poradzili... Dokument moze miec status: 1. Otwarty - mozna nanosic zmiany, usunac, edytowac, dodawac towary 2. Zaksiegowany - nie mozna nanosic zmian, mozna go wydrukowac Do kazdego dokumentu beda przypisane pozycje towarowe, od jednego do ...powiedzmy 99. Tylko towary z dokumentow zaksiegowanych beda wliczane do bilansu, inwentaryzacji itd. I tu nasow sie pytanie jak to rozplanowac w bazie? Czy trzymac oby dwa rodzaje dokumentow w jednej tabeli, oznaczajac status pole boolinowskim? Czy stworzyc osobne tabele, jedna dla dokumentow otwartych i druga, w ktorej nie bedzie mozna zmieniac danych (dodawanie i tylko odczyt)? ...ale za to wiecej klopotow przy prezentacji ich w jednym widoku... Pozdrawiam H. ps. nie mam polskich znakow |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 14:43 |