Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] include i wyszukiwarka- problem
zum

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.
Mam następujący problem. Stworzyłem projekt przychodnia, gidzie mam wyszukiwarkę do tabeli, w której szukana treść jest przekazywana przez formularz
  1. print "<FORM><INPUT TYPE=\"text\" NAME=\"tresc\" VALUE=\"".$_GET['tresc']."\">";
  2. print "<INPUT TYPE=\"submit\" VALUE=\"Znajdz osobe\"></FORM>";
  3. ...

Na początku skrypt wyszukiwarka jak restza stron była w osobnym pliku wraz z 'obudową' html-em, później odkryłem jednak winksmiley.jpg funkcję include no i zrobiłem tak:
  1. <?php
  2. ...
  3. <a href=&#092;"main.php?go=2\">wyswietl pacjentów</a href=\"main.php?go=2\">
  4. <li><a href=&#092;"main.php?go=3\">usuń pacjenta</a href=\"main.php?go=3\">
  5. <li><a href=&#092;"main.php?go=4\">dodaj pacjenta</a href=\"main.php?go=4\">
  6. <li><a href=&#092;"main.php?go=5\">znajdz pacjenta</a href=\"main.php?go=5\">
  7. ...
  8.  
  9. switch ($_GET['go'])
  10. {
  11. case 2:
  12. include(&#092;"show_patients.php\");
  13. break;
  14. case 3:
  15. include(&#092;"remove_patient.php\");
  16. break;
  17.  case 4:
  18. include("add_patient.php");
  19. break;
  20. case 5:
  21. include("find_patient.php");
  22. break;
  23. ...
  24. ?>

I tutaj mam problem bo o ile w tej pierwswzej wersji po wpisaniu tresci do formularza dostawałem stronę przykładowo
  1. localhost/przychodnia/find_patient.php?tresc=nowak

o tyle teraz dostaję
  1. localhost/przychodnia2/main.php?tresc=nowak

co przenosi mnie na stronę główną. Jako że moja wiedza o formularzach (o php zresztą jeszce bardziej) kuleje, nie moge wymyśleć w jaki sposób po kliknięciu na 'Znajdz osobe' wyswietlic
  1. localhost/przychodnia2/main.php?go=5&tresc=nowak
czyli to, co poprawnie wyświetla stronę z wynikiem. Za sugestie dziękuję z góry smile.gif

Ten post edytował zum 19.05.2008, 23:20:18
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:43