![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Poprzez Ajax otrzymuje taki XML:
Mój problem jest dość podstawowy, ale nie mogę znaleźć jakiegoś spójnego źródła informacji. Manual/Api Prototype jest dobry dla kogoś kto już się w tym w miarę swobodnie porusza i chce sobie przypomnieć nazwę metody. Tutoriale natomiast prezentują osobno pobieranie XMLa, osobno wstawianie danych z JSON na stronę, ja jednak nie mogę tego połączyć w całość. Generalnie mam zmienną z XMLem (string). chciałbym tą pobraną listę użytkowników wrzucić do HTML-owej listy: Nie mogłem znaleźć jakiegoś rozsądnego tutoriala pokazującego techniczne aspekty chodzenia po strukturze XMLa. Skorzystałem z czegoś co miało mi przerobić XML na jakąśtam strukturę (łatwą do porzejścia w przykładach): var xotree = new XML.ObjTree(); var tree = xotree.parseXML( respXML ); Następnie robię coś takiego: for(var lUser in tree.users.user){ $('users_list').insert(new Element("li", { id: "moo" }).update(lUser.login)); } I guzik. lista na stronie powiększa się o kilkadziesiąt pustych <li id="moo"></li>, mimo iż XML zawiera tylko dwóch użytkowników. Byłbym bardzo wdzięczny za jakiś przykład bądź link do takowego, wyjaśniający jak z tego XMLa mam wyciągać kolejne dane. -- Edit -- A może olać sobie zabawę z XMLem i w php generować gotowy kod, i zamiast Ajax.Request uzyć Ajax.Update, który mi to bez problemu wrzuci w podane mu miejsce? Ten post edytował MarcinTryka 27.04.2008, 01:38:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:00 |