![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
próbowałem już wielu kombinacji i różnych funkcji pobierających listę plików (opendir, readdir, klasa dir, scandir) ale chyba się poddaję. Potrzebuję skryptu który: 1. pobierze listę plików z katalogu 2. odetnie rozszeżenie (pliki mają w nazwie jedną kropkę tylko i rozszerzenie html) 3. wyświetli echo nazw plików bez rozszerzenia i stworzy menu. przykładowo a href="index.php&wyswietl=start" po najechaniu na pozycję stworzoną na pdst pliku start.html. Menu ma być posortowane alfabetycznie lub według daty modyfikacji. Mam już zrobiony skrypt, ale nie wyświetla alfabetycznie:
i inny który wyświetla alfabetycznie, ale nie umiem zrobić z niego menu:
w tym drugim trochę namieszałem z explode bo wyświetlało dobrze (alfabetycznie i menu było z linkami. niestety z rozszerzeniem), ale po dodaniu explode wyświetla tylko ostatnią pozycję menu, a zamiast nazwy pliku wyskakuje "array". Dziękuję z góry za pomoc. Męczę się z tym od kilku dni już. </ul id=\"menu\"> Ten post edytował hiszpanespaniol 4.05.2008, 23:30:45 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:38 |