![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam pracuje nad skryptem który bedzie pobierał zawartosc pewnej tabeli z bazy mysql(mianowicia sa to adresy @ userów którzy zarejestrowali sie u mnie na stronie), jestem w tym nieco zielony wiec szukałem informacji w sieci a skutki wygladaja nastepujaco:
Kod <?php /* połączenie z bazą sobie darujemy opisane jest ono w tej poradzie http://www.kess.com.pl/?sid=10&pid=32 */ // nawiazujemy polaczenie $connection = @mysql_connect('localhost', 'XXXXXX', 'YYYYY'); // połączenie nawiązane;-) echo "Udało się połączyć z serwerem! "; /* zapytanie <b>do</b> konkretnej tabeli */ $wynik = mysql_query("SELECT * FROM `ep_users` GROUP BY `user_email` ORDER BY `user_email`"); /* wyświetlamy wyniki, sprawdzamy, czy zapytanie zwróciło wartość większą od 0 */ { /* jeżeli wynik jest pozytywny, to wyświetlamy dane */ echo "<table cellpadding=\"2\" border=1>"; while($r = mysql_fetch_assoc($wynik)) { echo "<tr>"; echo "<td>".$r['rekord']."</td>"; echo "<td>".$r['email']."</td>"; echo "</tr>"; } echo "</table>"; } // zamykamy połączenie mysql_close($connection); ?> W efekcie otrzymuje cos takiego: Kod Uda³o siê po³¹czyæ z serwerem! <b>Warning</b>: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in <b>/home/tmo53873/public_html/pliki/mail2.php</b> on line <b>29</b> Ktos moze mi powiedziec gdzie lezy problem?
Powód edycji: dodalem tagi (cysiaczek)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:43 |