![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem wyglada tak, dodaja se rekordy, znajduje ostatnie id
ale jak mam to wpisac do inserta zeby sie dobrze nazwa pliku zapisala? 1/do tabeli chcialbym wrzucic nazwe skladajaca sie z ID rekordu i _cyfry od 1 do 4 czyli np 60_1.jpg 60_2.jpg itd, w przypadku inserta czesc _1.jpg _2.jpg itd moze byc zdefiniowana recznie bo sa tylko cztery wiec nie ma duzo roboty, ale jak polaczyc otrzymane id z ta koncowka? 2/ do folderu chcialbym wrzucic plik tez o takiej samej nazwie oczywiscie, ale tym razem chcialbym wykorzystac iteracje od 1 do 4 3/ no i kwestia kolejna - czy musze dopisywac .jpg za kazdym razem? jak nie dodam to zapisuja sie bez rozszerzen wiec lipa - jakie jest z tego wyjscie? 4/ czy da rade jakos zrobic z jednym Insertem tylko? bo teraz wrzucam czesc, potem odczytuje id rekordu i dopiero wrzucam reszte z id w nazwie (przynajmniej takie bylo zalozenie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) Probowalem laczenia tych dwoch zmiennych na rozne sposoby, z ' , ", kropka i to w kilku kombinacjach, ale nie trafilem na poprawna konfiguracje :/ Dopiero kilka dni grzebie w php wiec napewno o czyms nie wiem albo przeoczylem Prosze o pomoc bo mnie juz szlag trafia kod (fragment ktory dotyczy mojego problemu)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 22:47 |