![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chce napisac questbooka na plikach i zasanawiam sie jak bedzie szybciej z wyswietlaniem wpisow... i ogolnie lepiej (tylko nie mowic ze najepiej to mysql) ..
wiec kazdy wpis jest w osobnym pliku .inc w jakims tam katalogu otwieramy folder i petla laduje do tablicy wszystkie pliki -> puzniej tablice traktuje natsortem i mam ladnie posortowane hymm zakladamy zee wpisow w katalogu jest 1034 i mamy taka sporawa tablice .. -> a na stronie jest wyswietlane 20 wpisow -> nastepnie petla foreach po kolei przebiega po tej tablicy (wartosciami sa nazwy plikow np. "34.inc") ii teraz sposoby pierwszy sposob -> includuje pliki ktore zawieraja zmienne <? $nick="janek"; $www="www.wp.pl"; $mail="janek@wp.pl"; $tresc="cool strona"; ?> ii te zmienne sa normalnie wyswietlane .. echo $nick .. itd. drugi sposob -> otwiera pliki ktore nie zawieraja zmiennych tylko "janek||www.wp.pl||janek@wp.pl||cool strona" puzniej to jest traktowane explodem i wyswietlane echo $wpis[1].. itd. trzymanie wpisow w jednym pliku wydaje mi sie beznadziejne boo puzniej taki plik zaczyna duzo wazyc ii otwieranie go troche trwa (mam na stronie logfile ii wazy z 860 kb ii otwiera sie 3-4s :/ ) Co do kodu to jeszcze go nie mam boo dopiero sobie obmyslam sprawe jak to ma wszystko dzialac |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:53 |