![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dla niektórych to pytanie może wydać się banalne, ale każdy kiedyś zaczynał, więc proszę o odpowedź: otóż interesuje mnie, jak sprawić, aby dodać dane wpisywane do formularza do bazy mysql.... Zrobiłem sobie coś takiego ale pewnie jest to totalna bzdura więc proszę o poprawienie i odpowiedź jak to zrobić, Oto kod: Kod <html> <head> <title></title> </head> <body> <TABLE BORDER=2> <TR> <TH>Imię</TH> <TH>Nazwisko</TH> <TH>Telefon</TH> </TR> <FORM METHOD='POST'> Imię: <INPUT TYPE='text' NAME='imie'><BR> Nazwisko: <INPUT TYPE='text' NAME='nazwisko'><BR> Telefon: <INPUT TYPE='text' NAME='telefon'><BR> <INPUT TYPE='submit' VALUE='Zapodaj'> </FORM> <BR><BR> <? $user = "root"; $pass = "vertrigo"; $database = "baza2"; mysql_connect ("localhost", "$user", "$pass") or die ("Brak połączenia z MySQL"); mysql_select_db ("$database") or die ('Błąd połączenia z bazą'.': '.mysql_error()); mysql_query($query); $query = (INSERT INTO kstel ('imie', 'nazwisko', 'telefon') VALUES ('$_POST['imie]', '$_POST['nazwisko]', '$_POST['telefon']'); ?> <TR> <TD><? echo $imie ?></TD> <TD><? echo $nazwisko ?></TD> <TD><? echo $telefon ?></TD> </TR> </TABLE> </body> </html> Nie nabijajcie się ze mnie - jestem naprawdę początkujący.... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:51 |