![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2006 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dopiero raczkuje w dziedzinie projketowania obiektowego, wiec prosilbym o w miare przystępne wyjaśnienie rozwiązania. Otóż, często operując na elementach z bazdy danych, trzeba wyświetlić ich kilka, jeden pod drugim. W programowaniu proceduralnym robiłem to tak (uzywajac mysqli): Pytanie moje jest następujące. Jak osiągnąć podobny efekt operując na klasach? Załóżmy że mam coś takiego: Jak można wyciągnąć z tego wszystkie dane? Bo metoda pobierzOstatnie() zwraca mi jdynie ostatnie id ostatniego rekordu... (możliwe, że gdzieś zrobiłem błąd). W moim zamierzeniu było, aby metoda pobierzOstatnie() zwracała mi id kolenych newsów, które później wykorzystywał bym do wywołania metody pobierzDane() z $id otrzymanym z metody pobierzOstatnie(). Tak na marginesie, mozemy zalozyc ze mam sterownik w tym stylu: Na PDO, jeszcze przyjdzie czas, zreszta z tej postaci to nie będzie problem... Mam nadzieje, że nie napisałem tego przesadnie chaotycznie i da sie cos z tego zrozumiec... Z gory dziekuje za pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował l05i3k 28.12.2007, 19:35:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:43 |