![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tak zapełnioną bazę:
Pierwsza tabela o nazwie "ks" w bazie: ks(autor , tytul , id_kat); ks(Adam Kowalski , Kat , 1,2,3); ks(Bogdan Kraś , Dog , 1,2); Druga tabela o nazwie "kat" w bazie: kat(id_kat , nazwa); kat(1 , Informatyka); kat(2 , Sport); kat(3 , Sztuka); i chcę wyświetlić taki wynik: +---------------+---------+-----------------------------+ | AUTOR | TYTUŁ | KATEGORIA | +---------------+---------+-----------------------------+ | Adam Kowalski | Kat | Informatyka, Sport, Sztuka | | Bogdan Kraś | Dog | Informatyka, Sport | +---------------+---------+-----------------------------+ Nie wiem ja to zrobić, bo mam w tabeli ks zapisane te liczby za pomocą funkcji implode() [czyli tablicy dwuwymiarowej] i nie wiem teraz jak to odczytać aby wyświetliło mi to tak jak podałem w wyniku ? ![]() Mi tylko wyświetla takie coś: +---------------+-------+----------------+ | AUTOR | TYTUŁ | KATEGORIA | +---------------+-------+----------------+ | Adam Kowalski | Kat | Informatyka | | Bogdan Kraś | Dog | Informatyka | +---------------+-------+----------------+ Proszę o pomoc ........... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:02 |