![]() |
![]() |
-Glacier- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Nie będę się rozpisywał jaki to ciemny w tematyce php i sql jestem, bo to bez sensu, po prostu jestem i tyle - zaczynam dopiero to robić. Do sedna na czym polega problem: Stworzyłem trzy tabele: drops, drop_list, mobs W pierwszej tabeli dwa pola: mob_id, mob_name W drugiej tabeli dwa pola: mob_idd, drop_idd W trzeciej tabeli dwa pola: drop_id, drop_name Wprowadzam do pierwszej tabeli rekordy: [1]kot, [2]pies, [3]krowa Wprowadzam do trzeciej tabeli rekordy: [1]mleko, [2]kosc Za pomocą formularza w drugiej tabeli umieszczam id dropa i id moba: mob_idd drop_idd [1] [1] [2] [2] [3] [1] Kod wyszukiwarki:
Dziala to tak że po wpisaniu np kość skrypt znajduje przypisany jej ID, przechodzi do tabeli drop_list tam szuka tego ID dając wynik mob_idd, następnie za pomocą mob_idd znajduje mi w tabeli mob_id ID tego moba i wyswietla jego nazwę. Problem w tym, że jeśli wpiszę mleko, to wyszukiwarka oddaje wynik, ale tylko ostatni, i nie wyswietla mi wyniku końcowego typu kot krowa, tylko samo krowa. Może jakieś sugestie co robię źle? Jakieś podpowiedzi? PS. dział przedszkole jest świetnym pomysłem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:34 |