![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2002 Skąd: wroclaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
POMOCY !
Jestem poczatkujacy jesl ichodzi o php ucze sie z netu i ksiazki wydawnictaw Helion. Mam skrypt do newsow na stronie wszystko jest ok tylko niechca mi sie polaczyc z baza mysql a dokladnie z tabela w ktorej znajduja sie newsy Ponizej podaje skrypt odpowiedzialny za polaczenie z baza : <? //Newsy Wroclaw mysql_connect ("tutaj oczywiscie adres", "login", "haslo") or die ("Nie mozna polaczyc sie z baza mysql"); mysql_select_db ("wroclaw","newsy") or die ("Nie mozan polaczyc sie z baza mysql newsy"); // ten blad mi wyskakuje ,ze niemorze polaczyc sie z baza newsy// $wynik=mysql_query ("SELECT * FROM news WHERE ok=1". "ORDER BY nr DESC LIMIT 0,4:"); while ($rekord = mysql_fetch_array ($wynik)) { print "<P><B><A HREF="newswroclaw.php?nr=".$rekord[0]."">"; print $rekord[2]. "</A></B><BR>".$rekord[3]."</P>"; print "<P ALIGN=RIGHT><I>".$rekord[1]."</I></P>n"; } ?> Prosze pomuzcie -------------------- Tomasz Gruszecki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:50 |