![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zrobiona wyszukiwarke na Mysql i jak wpisze dane słowo to mi zwraca liste znalezionych rekordów ( prawidlowo )
![]() Ale jak tych rekordow jest 5 czy 9 to Ok, ale gdy jest 200 czy 150 to lista robi sie strasznie dluga. I chce zeby na strone byla lista 20 rekordow a reszta z donosnikami na dole strony Np. 1 2 3 Nastepny . Tylko jest jeden problem nie wiem jak to zrobic. Prosze o pomoc. moj kodzik wyglada tak <?php mysql_connect ("moj serwer","user","*******"); mysql_select_db (mojabaza); if($stan=='szukaj') { $zapytanie = "SELECT * FROM towary where symbol like "%$znajdz%" or nazwa like "%$znajdz%" ORDER BY nazwa"; $wykonaj = mysql_query ($zapytanie); $znaleziono = mysql_num_rows($wykonaj); if ($znaleziono == "0") { print " "; } else { print "<DIV> Znaleziono trafień $znaleziono.<br></div>"; } while($wiersz=mysql_fetch_array ($wykonaj)) { echo " <tr> <td width="30%"><DIV>".$wiersz['symbol']."</DIV></td> <td width="70%"><div>".$wiersz['nazwa']."</div></td> </tr>"; } } { echo "</table>"; if ($znaleziono == "0") { print "<CENTER> Nie znaleziono żadnego rekordu</CENTER>"; } echo "<TABLE border=0 align=center ><tr> <td><center><br> <form method="get" action="index.php"> <input type="text" name="znajdz" size="20" VALUE="czego szukasz" ><BR> <input type="submit" value="szukaj" name="stan"></form></center></TD>"; echo "</TR></TABLE>"; } ?> Czy ktos mi pomoze ? Tomek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:23 |