|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 2 Dołączył: 12.12.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Mam taki problem... przerabiam stary moduł serwisu tak żeby korzystał z gettexta jeśli chodzi o wersje językowe. W tej chwili tłumaczenia mam w zewnętrznych plikach .php jako tablice. Tak wiec za pomocą xgettexta uaktualniam sobie istniejacy plik plik .po xgettext.exe -j --from-code utf-8 --force-po -s -o <sciezka plik .po> <sciezka plik.php z wygenerowanymi gettextami> I w poEdicie mogę sobie edytowac zaimportowane wyrażenia Problem w tym że chciałbym też od razu zaimportować tłumaczenia bo jest ich kilka tysięcy więc jak miałbym robić to ręcznie w poEditorze to chyba popełnie harakiri (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Byćmoże wiecie w jaki sposób to zrobić? W opcjach xgettext-a nie widzę takie opcji. Dodanie w wygenerowanym pliku .php linii msgstr"<tlumaczenie>" nie działa. Jeśli nie da rady to będę musiał jakoś zadziałać pregami na pliku .po ale wolałbym tego uniknąć. Z góry dzięki |
|
|
|
^bmb gettext import tlumaczeń 13.11.2007, 12:26:30
stygma Nie wiem, czy to pomoże:
W oknie poEdit:
F1(albo p... 13.11.2007, 20:00:33
normanos przecież w poEdit robisz projekt i program od razu... 15.11.2007, 12:34:12 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 23:33 |