![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2007 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam do dopracowania wyświetlanie polskich liter w sporych rozmiarów projekcie napisanym w advajaxie i kodowanym w UTF-8 (takie jest założenie). W projekcie jest możliwość dodawania plików poprzez file managera, wyświetlanego na warstwie. Problem polega na tym, że jeśli zakładam nowy katalog z polskimi literkami w file managerze wszystko jest poprawnie wyświetlane, natomiast jesli zakładam katalog pod windowsem - file manager wyświetla mi krzaczki zamiast polkich znaków (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) Podobnie jest w przeciwna stronę: katalogi założone pod file managarem, windows pokazuje z krzaczkami. Próbowałam już funkcji konwertujących z jednego kodowania na drugie i nic nie pomogły. W jakim kodowaniu windows zapisuje nowo powstałe katalogi? Bo zamiana z win1250 ani iso8859-2 na utf8 ni przyniosły rezultatów. Pliki php czcionek dołączone do projektu sa kodowane w iso8859-2, jednak zmiana ich kodowania na utf-8 nie naprawiła błędu. Zaznaczę, że szukam już rozwiązania od paru dni, przeczytałam niemalże wszystkie wątki o polskich literkach na forum, ale nie znalazłam nic pasującego do mojego problemu. Z góry dziękuję za wszystkie rady. Lidka |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:51 |