![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Buduję sobie stronę www i mam problem. Nigdy nie robiłem trudnych, czy długich zapytań do bazy.
Chcę zrobić, żę łączy mi się z jedną tabelą, pobiera z niej kilka danych, wśród nich ID, ten numer przesyła do kolejnej tabeli, gdzie do przypisanego ID jest dodana odpowiednia zawartość w polu numerID, i z niej wyciąga odpowiednie dane. Następnie z pierwszej tabelki i z drugiej pobiera odpowiedni numerID (np. 10 i 11) oraz sprawdza w trzeciej tabelce, jakie dane są przyporządkowane tym numerom, i dopiero wtedy wyświetla wszystkie dane. Budawa tabel: Kod Tabela 1 pr_tab1 -------------------------------------- |ID| NumerID| Tresc1| Tresc| ---------------------------------- |1 | 10 |Lol | brak | |2 | 14 |xxx | przyklad |3 | 10 |roftl | przyklad2 | |4 | 57 |zip | xxx | |5 | 35 |brak| i tak dalej | ------------------------------------- Tabela 2 ID | NumerID 1 | 15 2 | 14 3 |35 4 |57 5| 1 Tabela 3 NumerID | Nazwa 10 | Lol 35 | Adam 31 | Polska 38 | Pilka 4 | Temat Nie chcę gotowych skryptów, jedynie linki (najlepiej na polskie strony) oraz jakieś przykłady, a sam spróbuję to jakoś złożyć. Szukałem na forum podobnych problemów, ale znalazłem wyłącznie z 2 tabel i bez takich problemów" jak moje. Z góry dziękuje za pomoc/ Ten post edytował simo_n 11.10.2007, 18:38:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:16 |