![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jako iż jestem dość początkującym php'owcem więc muszę zasięgnąć porady specjalistów. Zrobiłem Swój skrypt, opiera się na plikach tekstowych. A więc tak: (streszczony skrypt) ___________________________________ ////Otwiera plik z katalogu /kontakty/ $handle = opendir('kontakty/.'); while (false !== ($file = readdir($handle))) { if ($file != "." && $file != "..") { $file1=fopen("kontakty/".$file."", "r"); flock($file1, 1); pobiera poprzez fgets ( każdą linijkę z osobna [/n]) $imie =fgets($file1, 500); /// Pierwszy plik:(Marian) Drugi plik: (Antek) $nazwisko =fgets($file1, 500); /// Pierwszy plik: (Kleszczuk) Drugi plik: (Nowak) $data =fgets($file1, 500); ///data dodania wpisu: pierwszy plik:(102007) Drugi plik: (102007) ////Następnie sprawdza czy test2 nie jest pusty if($test!=='/n') {$imiep[$file]="Mam na imie $imie";} if($test2!=='/n') {$nazwiskop[$file]=", nazwisko $nazwisko.";} ////Ostatnie wpisy: $data1 = date("mY"); $data = ereg_replace("\n", "", $data); $data = ereg_replace(" ", "", $data); $data1 = ereg_replace(" ", "", $data1); $data1 = ereg_replace("\n", "", $data1); if($data==$data1) echo"Dane:$imiep[$file] $nazwiskop[$file] <br/>"; $nr++; fclose($file1); } } closedir($handle); } _________________________________________ Wyświetli: Mam na imie Marian, nazwisko Kleszcuk Mam na imie Antek, nazwisko Nowak I tu pytanie jak zrobić stronnicowanie dla takiego skryptu? Głównie chodzi mi jakich funkcji użyć, potem może sam coś wysmaruje ![]() Z góry dzięki Ten post edytował bimo 6.10.2007, 22:18:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:47 |