![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Witam,
na początek troszkę objaśnienia. Chce zrobić menu które składa się z 3 obrazków, lewy, środkowy (który będzie powielany X razy) oraz prawy. Niby nic trudnego przy zastosowaniu trzech divów, ale takie podejście przynajmniej jak dla mnie jest dość nieestetyczne. Najlepiej byłby zrobić to w znacznikch LI, ale tu pojawia się problem, jak nadać jednej klasie w CSS trzy różne tła. Można by nadać lewe tło w klasie LI, a prawe dla elementów A (linków), ale takie rozwiązanie również nie jest zbyt estetyczne, a poza tym co gdy w takim menu ma być tylko tekst, a nie link? Można również skorzystać z JavaScript, ale jak dla mnie jest to przerost formy nad treścią. I tu moje pytanie, jak najprościej rozwiązać taki problem? Chyba najlepszym wyjściem byłby coś w stylu (background-left, background-right, ale tego nie ma). P.S. Tekst w menu musi mieć zmienną szerokość. Ten post edytował webdicepl 1.10.2007, 20:04:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:05 |