![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam logo wypełniające jedną komórkę tablicy. Na nim umieszczam różne elementy.
Mam zapis w css: CODE .logo { background-image: url(images/logo.jpg); background-repeat: no-repeat; background-position: bottom left; background-attachment: fixed; } i w html: CODE <table cellSpacing='0' cellPadding='0' width='100%' align='center' border='0'> .... <tr><td class='logo' height=94>..jakieś elementy..</td></tr> .... </table> W IE to działa, w Mozilli nie. Najwyraźniej Mozilla każde tło uważa za tło całej strony. ![]() ![]() Celowo już dałam "bottom", a i tak nie działa. Obrazek wypełnia całą komórkę i top/bottom left/right nie ma znaczenia. Mozilla ignoruje "background-position" i maluje to od góry strony, w efekcie mam widoczne tylko pół loga. Jak ją zmusić do wyświetlenia obrazka poprawnie? Efekt można obejrzeć pod adresem http://astroalgorytmy.eu - w Firefoxie masakra. ![]() Przeszukałam już całe to forum i pół internetu i gucio. ![]() -------------------- Organizowanie chaosu kończy się chaosem organizacji.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:45 |