![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o ukrycie treści pliku php przed niezarejestrowanymi.
Czy idzie w jakiś sposób zatrzymać wysyłanie stronki do usera? Skrypty php zatrzymuje metodą: CODE if($_SESSION['logged']) { odmow_dostepu(); } Działa fajnie jeśli stronka to samo PHP, ale jeśli zrobię np. CODE <?php if($_SESSION['logged']) { odmow_dostepu(); } ?> <html> <body> KOD HTML </body> </html> To KOD HTML zostanie wysłany do przeglądarki. Jeszcze jedno: czy komentarze w plikach php to bezpieczne miejsce na przechowywanie haseł? Pytam bo nie mam ochoty na MySQL, a tak to wystarczy wczytać plik z hasłami do tablicy, wyrzucić pierwszy i ostatni element, następnie każdą linię przez explode ( $tablica = explode("/", $liniaZpliku); ) i w $tablica[1] i $tablica[3] mam użytkownika i hasło, które poruwnuje z tymi z formularza. CODE <?php /*user*//*password*/ /*user2*//*password2*/ /*user3*//*password3*/ ?> Znając moje szczęście to to co ja tu piszę da się zastąpić 1 prostą funkcją, a ja jak zwykle się męczę (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sciana.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 13:14 |