![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
O jakiegoś czasu męczę się z problemem poprawnego generowania wielopoziomowych list. Listy przedstawiają strukturę drzewiastą z bazy, a dokładniej kategorie i podkategorie. Dotychczas stosowałem spacje by uzyskać pożądany efekt jednak teraz muszę skorzystać z list <ul><li> Podchodziłem do tego tematu już wiele razy jednak zawsze z marnymi rezultatami. Na poniższym screenie graficzne przedstawienie problemu: http://img145.imageshack.us/img145/6786/kategorieiw9.jpg Po lewej mamy przedstawioną tabelkę z poprawnie wyglądającą listą kategorii(ustawioną za pomocą spacji) dodatkowo pokazałem tam dane z bazy. Po prawej natomiast widok poprawnie wyglądającej listy(Wpisana manualnie). Nie mam już siły na te listy więc proszę was o sugestie, pomoc w tym temacie. Tablica kategorii wystarczy ją dodać przez include i objechać foreachem z magicznym kodem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Dodatkowo podam jeszcze poprawny kod listy: Kod <ul> <li>Windows <ul> <li>Win 98 <ul> <li>Win 98 SE</li> </ul> </li> <li>Win XP <ul> <li>Win XP Basic</li> <li>Win Xp Profesional</li> </ul> </li> <li>Win Vista <ul> <li>Win Vista Starter</li> <li>Win Vista Home Basic</li> <li>Win Vista Home Premium</li> <li>Win Vista Business</li> <li>Win Vista Enterprise</li> <li>Win Vista Ultimate</li> </ul> </li> <li>Win 95</li> </ul> </li> <li>Linux <ul> <li>Debian</li> <li>Gentoo</li> <li>Mandriva Linux</li> <li>Ubuntu</li> <li>Slackware</li> <li>Red Hat Linux</li> </ul> </li> <li>Mac OS <ul> <li>Mac OS X 10.3 Panther</li> <li>Mac OS X 10.4 Tiger</li> <li>Mac OS X 10.5 Leopard</li> </ul> </li> <li>Testowa A <ul> <li>Testowa AB <ul> <li>Testowa ABC <ul> <li>Testowa ABCD <ul> <li>Testowa ABCDE</li> </ul> </li> </ul> </li> </ul> </li> </ul> </li> </ul> Najlepsze wyniki do jakich doszedłem to poprawne wyświetlanie list ale niepoprawne zagnieżdżanie:
Ten post edytował wiechol 20.08.2007, 19:34:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:28 |