![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym się dowiedzieć jak rozwiązać taka sytuację. Mam newsy przechowywane w bazie i głównym wyznacznikiem jest data w formacie znacznika czasu czyli ogolnie system newsow. Powiedzmy, że tych newsów jest sporo i chciałbym wyciągać je w róznych miejscach strony np. z danego miesiąca jakiegos konkretnego roku.
Wiem, że można wszystkie wyciągać po kolei i sprawdzać czy miesiąc i rok jest tym miesiącem i rokiem co chcę wyświetlić ale jak wiadomo rozwiazanei troche bes sensu bo musi wtedy przeszukiwac cała baze i trzeba czekać na wyniki. Mam jeszcze 2 pomysł ale tez nie idealny i trzeba się z nim bawić a mianowicie np. wyciaganie danych z 1 miesiaca w przód i w tył danego roku i pozniej przy wyświetlaniu wykluczanie zbędnmych wpisów. Z tym, że i tutaj wyciagnie troche wiecej danych niz trzeba, nie mówiąc o babraniu ze znacnzikiem. Mam pytanie czy nie da się tego jeszcze jakos prościej rozwiązac, moze besposrednio przez 1 instrukcje do bazy, na pewno ktos już przerabiał podobne rzeczy?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:06 |