![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam usiłuje napisać skrypt, który będzie pobierał login, hasło i jakiś plik z formularza po czym wykorzystując pobrane dane logował się na serwer ftp i uploadował tam wcześniej załączony plik. Skrypt jest oparty na gotowcu z sieci, zamieszczam go poniżej:
Kod <html xml:lang="pl" lang="pl" /> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2"> </head> <?php $login=$_POST['login']; $haslo=$_POST['haslo']; $name1=$_FILES['nosni']['name']; $size1=$_FILES['nosni']['size']; $type1=$_FILES['nosni']['type']; $tmp_name1=$_FILES['nosni']['tmp_name']; $local1 = "$name1"; $ftp_server = "ftp.anstel.pl"; $remfile = "ftp.anstel.pl/$name1"; // ustaw podstawowe połączenie $conn_id = ftp_connect($ftp_server); // zaloguj się nazwą użytkownika i hasłem $login_result = ftp_login($conn_id, $login, $haslo); // sprawdź połączenie if ((!$conn_id) || (!$login_result)) { echo "Połączenie FTP się nie powiodło!"; echo "Próbowano połączyć się do serwera jako użytkownik" . $ftp_user_name; exit; } else { echo "Połączony z serwerem jako użytkownik $login"; } // prześlij plik $upload = ftp_put($conn_id, $remfile, $local1, FTP_BINARY); // sprawdź stan operacji if (!$upload) { echo "Wstawienie pliku przez FTP się nie powiodło!"; } else { echo "Przesłano $name1 na serwer jako $name1"; } // zamknij strumień FTP ftp_close($conn_id); ?> </html> A oto kod formularza:
Skrypt nie wyświetla żadnych komunikatów błędów ale też nie umieszcza pliku na serwerze. Proszę o pomoc w zmuszeniu skryptu do działania. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) Pozdrawiam. Stachu. P.S. Przepraszam, że nie dodałem kodu php w odpowiednich znacznikach, ale w podglądzie pojawiały mi się jakieś slash'e. Proszę o moderatorów ewentualnie o wprowadzenie poprawki. Ten post edytował Stachu K. 29.07.2007, 19:09:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:01 |