![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Problem jak w temacie, Funkcja działa, na localu nawet wszystko ładnie ale na serwie już mi zapisuje puste pliki, pytania: 1.gdzie jest błąd? 2. jaka jest potencjalna róznica u mnie na localu a na serwie w ustawieniach że tak się dzieje. Kodzik.[php:1:5bc8f1f409]<?php <? class zdjecie { //funkcja odpowiedzialna za wstawianie zdjecia function dodaj_zdjecie() { global $sciezka; if (is_uploaded_file($_FILES["zdjecie"]["tmp_name"])) { copy($_FILES["zdjecie"]["tmp_name"], $sciezka['zdjecia'].$_FILES["zdjecie"]["name"]); unlink($_FILES["zdjecie"]["tmp_name"]); $this->skaluj("".$sciezka['zdjecia'].$_FILES["zdjecie"]["name"]."","".$sciezka['zdjecia']."/skal/".$_FILES["zdjecie"]["name"]."",120,120); } } //funkcja odpowiedzialna za skalowanie zdjecia function skaluj($sciezkaimg,$sciezkaskal,$szer,$wys) { $nazwa_pliku = basename($sciezkaimg); $djpeg = "/usr/bin/djpeg"; $cjpeg = "/usr/bin/cjpeg"; $pnmscale = "/usr/bin/pnmscale"; $giftopnm = "/usr/bin/giftopnm"; $ppmtogif = "/usr/bin/ppmtogif"; $ppmquant = "/usr/bin/ppmquant"; $wielkosc = GetImageSize("$sciezkaimg"); $szerokosc = $wielkosc[0]; $wysokosc = $wielkosc[1]; if (($szerokosc < $szer && $wysokosc < $wys) || ($szer == '0' && $wysokosc < $wys) || ($szerokosc < $szer && $wys =='0')) { exec("cp "$sciezkaimg" "$sciezkaskal""); } else { $skal = '0'; if ($szer != '0' && $wys != '0') { $testszer = $szerokosc / $szer; $testwys = $wysokosc / $wys; if ($testszer >= $testwys) { $skal = "-width $szer"; } else { $skal = "-height $wys"; } } if ($szer == '0' && $wys != '0') { $skal = "-height $wys"; } if ($szer != '0' && $wys == '0') { $skal = "-width $szer"; } if (ereg(".gif",$nazwa_pliku) || ereg(".GIF",$nazwa_pliku)) { exec("$giftopnm "$sciezkaimg" | $pnmscale $skal | $ppmquant 256 | $ppmtogif -interlace > "$sciezkaskal""); } if (ereg(".jpg",$nazwa_pliku) || ereg(".JPG",$nazwa_pliku)) { exec("$djpeg "$sciezkaimg" | $pnmscale $skal | $cjpeg -outfile "$sciezkaskal""); } } } } $zdjecie = new zdjecie; ?> ?>[/php:1:5bc8f1f409] Myśle se co będe załował i wkleiłem cały :wink: Z góry dzięki za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam patS. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 00:04 |