Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php+css] Zagnieżdżenie skryptu w divach
squeet

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Na wstępie chciałbym przeprosić, jeśli nie zastosowałem się do jakiegoś punktu regulaminu bądź założyłem temat w złym miejscu. Nie jest to podyktowane złą wolą. Z góry przepraszam i jeśli takowe faux pas popełniłem, proszę o zwrócenie uwagi smile.gif

Ale do rzeczy.

Przy budowie strony zaniemogłem, gdy do kodu strony chciałem wcielić ściągnięty skrypt downloadu. Fragment kodu strony, który odpowiada za ładowanie elementu do odpowiedniego diva, wygląda następująco:

1. <div class="tresc">
  2. <?php
  3.  if(empty($_GET['id']) or $_GET['id']=="main"){
  4.  include("pages/main.html");
  5.  }
  6.  if($_GET['id']=="math"){
  7.  include("pages/math.html");
  8.  }
  9.  if($_GET['id']=="download"){
  10.  include("get.php");
  11.  }
  12.  ?>
  13.  </div>

Zawartość pliku get.php:
  1. <html><head>
  2. <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
  3. <title>Download Asystent v1.0</title>
  4. <link rel="stylesheet" href="download/style.css">
  5. </head>
  6. <body>
  7. <? include "download/download.php" ?>
  8. </body>
  9. </html>

I o ile w dwóch pierwszych przypadkach przygotowane przeze mnie strony w html-u wczytują się ładnie, to odwołanie do skryptu już mi nie wychodzi. Oczywiście wczytuje mi stronę główną skryptu, ale po kliknięciu w link do kategorii zamiast otworzyć mi się ona w tym moim divie, otwiera się w osobnym okienku. Domyślam się, że to jest problem z ?id plików, jednak moja wiedza jest bardzo mała...

Czy mógłby ktoś pomóc, jaką składnię należy ułożyć, aby wszelkie odnośniki ze skryptu otwierały się w divie na stronie głównej index.php, a nie w osobnych okienkach? Ten skrypt to Download Asystent v1.0, a link do nowej kategorii wygląda tak:

http://adres_www/get.php?id=mdf1&action=display

Byłbym wdzięczny za pomoc. Lub ewentualne podanie linków, gdzie znajdę odpowiedź lub wskazówki. Pozdrawiam.

Ten post edytował squeet 30.06.2007, 17:38:13
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:21