Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [www] Drzewa i krzewy, Rozbudowany serwis www poświęcony drzewom i krzewom
nk4

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Chciałem przedstawić do oceny mój serwis dotyczący drzew i krzewów. Mimo, że ma on już prawie 2 lata, nie jest skończony - ciągle się rozwija i to zarówno od strony merytorycznej jak i technicznej. Co do warstwy merytorycznej nie będę się wypowiadał - wiadomo o co chodzi. Technicznie serwis zbudowany jest na bazie HTML+CSS+PHP+mySQL. Wygląda to tak, że strony są napisane w HTML z intensywnym użyciem stylów CSS, ale są w nich wstawki parametryzowanego kodu PHP, stanowiące swojego rodzaju szablony, które występują na wszystkich stronach (lub dużej grupie stron). Podczas ładowania strony na serwerze wykonuje się kod PHP z właściwymi dla tej strony parametrami w efekcie czego szablony wypełniają się treścią (kodem HTML) właściwą dla danej strony, która to treść jest w wielu przypadkach ciągnięta z bazy mySQL. W tym sensie są to strony dynamicznie zmieniane po stronie serwera, choć nie są dynamicznie tworzone, bo wszystkie istnieją na serwerze w postaci plików PHP. To chyba tyle tytułem wstępu.
Pozdrawiam i zapraszam na http://www.drzewa.nk4.netmark.pl.
Piotrek
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.09.2025 - 06:34