![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zaznaczę od razu, że jestem początkujący... Może i jest to gdzieś opisane, ale ja (czy to przez ślepotę czy brak szczęścia) odszukać wlaściwej informacji nie mogę:/ Na jakiej zasadzie tworzone są projekty z użytkownikami...? Tj. chodzi mi o coś takiego: Jeżeli chciałby stowrzyć forum, to dostaję powiedzmy jedną bazę danych i jednego użytkownika. Raczej mało prawdopodobne, żeby ten miał możliwość tworzenia nowych użytkownków... Jeżeli tak to dane takie jak hasło czy i login nie mogą być zabezpieczane przed nieautoryzowanym odczytem, tj. nie mogą być zabezpieczone na poziomie serwera bazy danych. A nawet jeżeli dałoby się tworzyć nowych użytkowników, to przecież oni są widoczni w całym klastrze. A na takim serwerze może mieć chęć założyć forum nie tylko jeden użytkownik no i lipa byłaby, gdyby tylko jeden mógł utworzyć login 'pawel' a pozostali juz musieli swoim użytkownkom forum przydzielać ("") jakieś kosmiczne nazwy. Podejrzewam, że jakoś jest to rozwiązane raczej pierwszym niż drugim sposobem... A może zupełnie błądzę...(??) Prosiłbym o pokazanie mi relacji i filozofii działania tego typu projektów.. Z góry wieeeelkie podziękowania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 22:34 |