![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problemik. Od jakichś dwóch miesięcy mam nową myszkę (jakiś badziew media_tech), która od dwóch dni nie chce działać prawidłowo. Podłączyłem drugą taką samą (kupioną w tym samym okresie) i ta także nie chce dobrze działać. Najpierw myślałem, że to jakieś myszki są felerne i czas je wymienić na coś "potężniejszego", ale chyba nie w tym rzecz - na drugim komputerze myszka działa, bardzo dokładnie. Myszki optyczne podpięte pod PS/2. Podaję logi ze swojego kompa (Windowsowe i Linuksowe) Linux Ubuntu 7.04: Kod input: ImPS/2 Generic Wheel Mouse as /class/input/input3 (...) psmouse.c: Failed to enable mouse on isa0060/serio1 (...) psmouse.c: bad data from KBC - timeout (..) Wheel Mouse at isa0060/serio1/input0 lost synchronization, throwing 1 bytes away psmouse.c: resync failed, issuing reconnect request (...) input: ImPS/2 Generic Wheel Mouse as /class/input/input7 Windows XP SP2: Kod Błędy pojawiają się od 11-06-2007: (po zmianie próbkowania z 100 na 80 i resecie windowsa) Ostrzeżenie ID: 20 Źródło: i8042 Opis: Nie można ustawić wskaźników klawiatury. Ostrzeżenie ID: 19 Źródło: i8042 Opis: Nie można ustawić częstotliwości powtarzania i opóźnienia klawiatury. Ostrzeżenie ID: 17 Źródło: i8042 Opis: Po zresetowaniu myszy urządzenie wysłało jedną lub kilka niepoprawnych odpowiedzi. (godzinę wcześniej...) Błąd (3x): ID: 22 Źródło: i8042 Opis: Nie można ustawić szybkości próbkowania myszy. Gdy podłączyłem myszkę pod USB (podłączyłem w sumie dwie) to windows zwracał mi błąd urządzenia USB... Czy ktoś wie w czym może tkwić problem? Nie chcę kupować myszki, jeżeli okaże się, że wina leży po stronie komputera? To nie jest wina Windowsa, bo na Ubuntu też mam taki problem. Proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:52 |