![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dosyć nietypowy problem, ponieważ mój skrypt zapisuje zmiany w konfigu apache, następnie apache jest ponownie uruchamiany (aby ponownie wczytać konfiguracje).
Żeby go zrestartować użyłem tego:
Jednak w ten sposób przeglądarka poprostu staje i nie ładuje strony do końca i w końcu wywala 404. Więc chciałbym przed tą komendą wysłać do przeglądarki coś co spowoduje zakończenie ładowania strony i powiedzmy wyświetli napis "proszę zaczekać 10 sekund...", a skrypt wykona komendę restartu apache. Wydaje mi sie że żeby to zadziałało musze ustawić "ignore_user_abort = On" w php.ini Można do sprawy podejść inaczej. Można wykonać komende "D:\Server\Apache2\bin\Apache.exe -k restart" - kiedy wykonam to z wiersza poleceń (oczywiście kiedy usługa apache jest uruchomiona) to apache wczyta konfig ponownie, ale jak umieszcze to w skrypcie php to nic sie nie dzieje... skrypt dochodzi do końca, a configi nie są wczytywane ponownie, nie wiem czemu, tak jakby to sie w ogóle nie wykonywało. A może jest jeszcze jakiś inny magiczny sposób zmuszenia apache'a do ponownego wczytania configu, którego nie znam? EDIT: Coś czułem, że odpowiedzi nie bedzie szybko, o ile wogóle ktoś odpowie... Ten post edytował neuromancer 12.05.2007, 21:08:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 12:45 |