![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam do napisania system obsługi katalogu produktów. po kolei: Opis pliku xls: 1) katalog produktów (ok 700) w excelu 2) w katalogu są produkty różnych kategorii (np. długopisy, kubki, serwetki) 3) pierwsze kilka wierszy w tym pliku to różne uwagi, tekst raczej nie ważny 4) plus minus 10 wiersz to nazwy kolumn (nr artykułu, cena, nazwa, dodatkowo kilka kolumn nie potrzebnych mi do życia) No i mam do zrobienia katalog produktów na stronie. Przedstawię teraz moją wizję, bardzo proszę o uwagi/komentarze ;-) 1) arkusz excela jest ręcznie eksportowany do pliku csv 2) * tu mam problem jak to zrealizować * oddzielenie 3 najważniejszych pól od reszty (cena, nr artykułu, nazwa) 3) pokaz kategorii, produktów na stronie: produkty będę przyporządkowywał do odpowiednich kategorii zapytaniem
najważniejsze założenie aplikacji jest takie, aby osoba która będzie aktualizować katalogi musiała JEDYNIE przez formularz na stronie wrzucić na serwer plik csv. baaardzo prosze o komentarze i sugestie ;-) pozdrawiam ice |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:10 |