![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kraków / Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki o to problem ... jest sobie baza danych X i tam tablica A i B... w tablicy A mam identyfikator zdjecia i liczba glosow na nie oddanych, natomiats w tablicy B ip osoby ktora oddala glos... jesli dana osoba odda glos na dane zdjecie w tablicy A zwieksza sie dla danego zdjecia o danym id liczba glosow o 1 ... natomiast do tablicy B dopisywany jest ip danej osoby ktora zaglosowala ... w nastepstwie jesli dana osoba chce zaglosowac jeszcze raz przed oddaniem glosu kolejnego sprawdzam czy w tablicy B istaniej ip danej osoby ... jesli tak to nei powinno to sie jej udac ... a problem tkwi w tym, ze jelsid ana osoba glosuje pierwszy raz i wcisnie po kliknieciu na link 'zaglosuj' kilkanascie razy 'odswierz' to zliczy jej dodatkowe glosy ... jak sie przed tym ustrzec ? mam nadzieje, ze w miare zrozumiele opisalem problem :-) mam cos kombinowac z funkcja flush? dzieki za odpowiedz z gory :-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:42 |