![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
jestem w kropce , od tygodnia studiuję ksiązkę" PHP5,APACHE i MySQL od podstaw" jeste dość gruba :-) , pisze juz pierwsze skrypty , lecz to dopiero raczkowanie.Nie miałem styczności z HTML-em wcześniej a niz PHP .Choć jestem informatykiem nie była to moja specjalizacja. No i ostatnio dostałem zadanie od szefów. Jako że od dłuższego czasu zajmuje sie bazami danych w pracy(ACCESS) ,to szefowie wymyślili że mam zrobic taka aplikacje do której użytkownik będzie się logował , po zalogowaniu zobaczy tylko swoje bazy danych które ja wcześniej udostepnie na serwerze i będzie je mógł pobrać. Mam ok 60 użytkowników podzielonych na 30 grup. i tu moje pytanie. Jak nalepiej zaprojektować taką aplikacje w PHP , oczywiście w połączeniu z SQL-em ?. Czy można zrobić tak aby po zalogowaniu z odpowiednim loginem na stronie pawiały się bazy przeznaczone dla danego użytkownika a inne były pomijane?. Oraz jak zrobić formularze w PHP aby były np kolorowe a nie czarnobiałe ale to juz kosmetyka. To na początek , chcę zacząć i prooszę Was o wskazówki , oczywiście książkę studiuję dalej. Niechcę za bardzo sciągać na ślepo skryptów których nie będę rozumiał. cierpliwości mi nie brakuje , ale nie wiem jak z moimi szefami :-) pozdrawiam Krzysztof |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:54 |