![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie zapytanie:
Używam go do wstępnej selekcji rekordów do przetworzenia przez mechanizm wyszukiwania w php. wersja MySQL: 5.0.22 wersje PHP: 4.3.7 oraz 4.4.2 sposób wywołania zapytania: adodb oraz przy pomocy funkcji mysql_* Zapytanie w każdej kombinacji powyższych wersji zwraca następujący błąd: 1139: Got error 'repetition-operator operand invalid' from regexp Dziwi mnie tylko fakt, ze takie samo zapytanie wklejone do phpMyAdmina (używającego tej samej wersji php co moje skrypty) działa bez problemu. Dodam że zapytanie nie zwracało błędów gdy nie używałem CONVERT ani COLLATE, ale wtedy nie wszystkie wyniki się znajdowały (dla bazy/tabel/pól ustawiona jest metoda porównywania znaków: latin2_general_ci). Czy ktoś spotkał się z tym problemem i wie jak go rozwiązać? pozdrawiam EDIT1: Naprawdę nikt nic o tym nie wie? Może ktos zna w takim razie inne forum na którym mógłbym się zapytać ... Ten post edytował code_berzerker 5.04.2007, 12:59:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:46 |