![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Na wstępie przyznam że w php raczkuje. Potrzebuje skrypcik ,który robił by następującą rzecz: Z formularza (dość obszernego) odbierał wszystkie dane....przerabiał je i zapisywał do pliku txt, tak aby plik txt po którymś kliencie wyglądał mniejwiecej tak: imie=marek konsole=tak PC=czasami kalkulator=nie laptop=nie ------------------- imie=ewa konsole=tak PC=czasami kalkulator=nie laptop=tak --------------------------- imie=tadzio konsole=tak PC=czasami kalkulator=tak laptop=nie ![]() ![]() Napisałem taki skrypcik(a własciwie skopiowałem z jakiegoś forum i zmieniłem nieco): formularz.html plik.php
Teraz kilka pytań .. : dlaczego po pierwszym uruchomieniu powstał na serwerze plik baza.txt a gdy go usunąłem, odpalając ponownie skrypt plik ie tworzy sie ![]() dodam nawet że udało mi sie stworzyć baza txt z 2 wpisami tzn z dwoma pozycjami z formularza ale jak napisałem plik baza przestał sie tworzyć ,kiedy ja nic nie zmieniałem w tresci stron.. ![]() a co do samego odbierania i przekształcania to osobiście na początku kombinowałem jak tu odebrać od pierwszej stronki taki ciąg co na mailto wychodzi w mailu (czyli np imie=tadzio&konsole=tak&PC=czasami..) i rozbić jakoś przez explode.. pozatym mam jakieś takie przeczucie że bede musiał zrobić to przy urzyciu tablic albo nawet bazy danych .... Prosił bym o pomoc najlepiej kompleksową.... a szczególnie o odpowiedz dlaczego plik nie chce sie już tworzyć Bardzo dziekuje z góry i pozdrawiam Ten post edytował llooll19 17.12.2006, 21:17:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:55 |