![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Mam procedurę, ktora zmienia mi wartosc pola POLE na 4, ale tylko dla tych rekordów, których mają aktualnie wartosc pola 3.
Teraz przy UPDATE pola wywoluje trigger (before), ktory wykonuje mi powyższą procedurę, ale tylko wowczas, gdy nowa wartosc pola to 3. Czyli defacto nie ma zapętlenia żadnego, jednak oracle nie pozwala na takie numery. Czy mozna jakos trigger wywolac by lał na to i dzialał? Bo teraz oracle tak jakby podejrzewa ze moze byc zapetlenie, gdyz wywoluje trigger, a w nim wywoluje procedure ktora znowu mi ten sam trigger wzbudza. Jednak ten trigger z procedury nie wywola zadnych zmian, gdyz nowa wartosc pola to 4 nie 3. Jak ktos zalapal oco biega i jakims cudem zna rozwiązanie to bardzo prosze o cynk. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:38 |