![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam dosyć skomplikowaną sytuację i nie mogę sobie poradzić ze skonstruowaniem zapytania. Mam produkty i ich atrybuty oraz wartości tych atrybutów chodzi mi o posortowanie produktów względem kilku atrybutów w odpowiedniej kolejności. Atrybuty rozwiązałem w te sposób, że mam tabelę atrybuty (w której są tylko ich nazwy), tabelę atrybuty_katalog (która łączy id grupy towarowej z id przypisanego do niego atrybutu) oraz tabelę atrybuty_wartosci (w której łączę id produktu, id atrybutu oraz mam w końcu wartość wartość). Teraz chodzi mi o zapytanie, które wybierze wszystko z tabeli produkty majace id kategorii równe X (i to jest oczywiste) ale problem właśnie w posrtowaniu.. posortowane odpowiednio wg wartości atrybutu o id=7, następnie atrybutu o id=1 itd... Mam nadzieję, że w miarę jasno udało mi się opisać sytuacje, w razie wątpliwości chętnie je rozwieje. Proszę o jakieś wskazówki mogące pomóc rozwiązać ten problem. Pozdrawiam, yacoos |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:31 |