![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszac aplikacje desktopowa dla klienta (.NET) zaczol mnie nurtowac pewien problem, jak do tej pory robilem jakies komercyjne programy to wymyslalem sobie jakis sposob na sprawdzanie poprawnosci seriala, co trudno nazwac algorytmem, bo głównie bylo to takie proste cos w stylu ze 3 litera klucza byla
czwarta litera md5 dziesiatej i podobne duperele, ale mysle ze to nie jest najlepsze rozwiazanie, szukalem po sieci o algorytmach numerow seryjnych to mi daje cos o generowaniu numerow produktow (jak barkody, czy numery IMEI komórek). Innym pomyslem ktory robilem, to opieranie serialu (tez takie czord wie co ![]() I kupowanie gotowych zabezpieczen jest bez sensu bo sa popularne, a jak cos sie staje popularne to przestaje byc bezpieczne bo rosnie wtedy liczba osob pubujacych to zlamac dla "sportu", tak wiec prosilbym bardzo o jakies linki do stron z takimi algorytmami, albo dac jakas idee. Pozdrawiam i dziekuje. --edit: Kto mi tu tak koloruje na czerwono ? ![]() Ten post edytował nasty_psycho 3.09.2006, 22:06:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:36 |