![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę przy wykorzystaniu diva i css (bez javascript i czegość w stylu this.className) zrobić sobie buttonik. Po najechaniu zmienia się tło, ramka, czcionka. No i właśnie mi nie wychodzi
![]() Przykładowe buttony: (mają być obok siebie) no i niebardzo wychodzi mi css:
w tym wypadku czcionka 'TAK' i 'NIE' nie jest brana z .ansbutton tylko z wcześniejszej definicji a {} a tego nie chcę. nie wiem jak zrobić coś w stylu onmouseover w css. Kombinowałem tak:
ale to nie zmienia mi wyglądu diva tylko czcionki co wydaje mi się logiczne ![]() Kombinowałem i tak:
no prawie prawie ale display: inline; nie jest brane pod uwagę tak jak i width i height, co także chyba rozumiem ![]() Uff no nie mam pojecia jak zrobić ten 'kwadracik'. Pomocy ![]() Pozdrawiam pss. sorki za ew herezje ale css to narazie nie moja mocna strona. Szukałem na googlach ale tam same opisy buttonów zrobionych za pomocą input - tego też nie chcę ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:18 |