![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2002 Skąd: mmz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pytanko mam u siebie w systemie logowania uwierzytelnienie na podstawie sesji, klucza, cookie, user agent , ip i hosta tylko dzisiaj czytajac ksiazke dowiedzialem sie o czym takim jak zarzadzaniem ruchem w sieci i rozkladanie obciazenia serwera poprzez proxy na rozne serwery w zwiazku z czym IP moze sie zmieniac z kazdym rzadaniem, w zwiazku a czym jezeli sprawdzam usera po IP to w tym momencie jezeli serw zmieni IP zmniejszajac obciazenie to automat uniewaznia mi sesje.
A wiec mam pytanie do was bo niemoge nic znalesc w necie czy te zmiany rozdzielania ruchu przez proxy to tylko po stronie serwera , czy klienta? bo dlamnie po stronie klienta to jakas tam nowosc a wiec czy popularne jest takie narzedzie zmiany obciazenia ruchu. Dwa jak sie przed tym zabezpieczyc ? pomyslalem ze dobre by bylo jakby user mogl wylaczyc weryfikacje ip i hosta zmniejsza poziom bezpieczenstwa ale dziala aplikacja niewywalajac co wchwilka P.S. sorki za pisownie ale niepisze z polski i niemam pl znakow (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:32 |