![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Wczoraj postanowilem skorzystac z gotowej warsty abstrakcji jaka jest PEAR DB. Wszak jak to ktos mowil nie ma sensu wywazac juz otwartych drzwi. Jednak moje obawy przed tak ogromnym pakietem (chyba) okazaly sie sluszne. Po upewnieniu sie ze server ma wszystko czego potrzebuje, (PHP4 with pear, i PHP5) zuploadowalem pakiet. Wszystko pieknie dziala includuje sie mozna wiec stwierdzic ze cala instalacja przebiegla pomyslnie. Problem pojawil sie przy pierwszych testach.
Taki oto kod
Powoduje zatrzymanie skryptu. Ustawienie najwyzszego error reporting nic nie zmienia, bledow jako takich nie ma. Kiedy probuje cos wyprintowac przed ta instrukcja np $dsn, to skrypt pokaze mi $dns, ta sama linika skopiowana ponizej proby polaczenia nie zostaje juz wykonywana. Czy ktos ma jakis sposob albo pomysl jak wysledzic gdzie tu jest blad ? Strasznie ciezko sie przekopac przez to wszystko bez komunikatow. Jako ze jest to moja pierwsza przygpda z PEAR nie jestem do konca pewny czy server jest wystarczajaco skonfigurowany. Tutaj sa phpinfo dla PHP4 i PHP5 PHP4 i PHP5 Dodam jesio w razie pytan ze $dsn jest poprawny. Sprawdzalem ![]() Ten post edytował thornag 19.08.2006, 11:22:33 -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:25 |