Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Pobieranie fragmentu strony
-Wyrażenie regularne-
post 15.08.2006, 08:59:24
Post #1

Goście

Witam!
Dopiero zaczynam się uczyć wyrażeń. Chcę pobrać tabelę z wynikami ze strony o piłce nożnej.
Póki co napisałem coś takiego: ale dostaję komunikat : Warning: preg_replace(): Unknown modifier 't' in line 9,
dziewiąta linia to ta z wyrażeniem.
Chcę wyciągnać z kodu strony samą tabelę a znajduje się ona w znacznikach:
  1. <table align="center" width="600" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" class="main2">
  2. tutaj dane

Póki co mam coś takiego:
  1. <?php
  2. $pobierz = file_get_contents('http://www.90minut.pl/liga.php?id=2566', $wynik);
  3. preg_replace ('/^(<table align="center" width="600" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" class="main2">)+(</table>)$',$pobierz,$r);
  4. print_r ($r);
  5. ?>

ale wogóle nie łapię tych wyrażeń, patrzyłem serie jakiś znaczków //\\w/s i nie wiem o co chodzi.
wydaje mi się że najlepiej byłoby gdybym zobaczył to na przykładzie tego kodu
i nie proszę tutaj o całość. W tej tabeli są również linki do innych strony, linki mnie nie interesują tylko sam tekst. Jakbym otrzymał jakieś instrukcje jak pobrać samą tabelę, to myślę że linków się już pozbędę.
biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie
- Wyrażenie regularne   [PHP]Pobieranie fragmentu strony   15.08.2006, 08:59:24
- - Balon   po pierwsze to chyba nie preg_replace tylko preg_m...   15.08.2006, 09:45:16
- - chm   moze troche stary temat odswiezam ale jak szukalem...   24.11.2008, 17:29:59

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:43