Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL][php] Oceńcie moją pierwszą księge gości =)
dawhol
post 23.07.2006, 18:35:39
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

1. <?php
  2. $ip = $REMOTE_ADDR;
  3. $data = date('Y-m-d H:i:s');
  4. $zapytanie = "INSERT INTO cms_gbook SET data='$data',nick='$nick',email='$email',www='$www',wpis='$wpis',ip='$ip'";
  5.  
  6. if ($nick==''||$email==''||$wpis=='') {
  7. echo ("Nie wypełniles wszystkich pól");
  8. echo ('<form action="dodaj.php" method="post">');
  9. if ($nick=='') {echo ('Imie/Nick:<br>
  10. <input type="text" size="20" name="nick"><br>');} else echo ('Imie/Nick:<br>
  11. <input type="text" size="20" name="nick" value="'.$nick.'"><br>');
  12. if ($email=='') {echo ('Adres e-mail:<br>
  13. <input type="text" size="20" name="email"><br>');} else echo ('Adres e-mail:<br>
  14. <input type="text" size="20" name="email" value="'.$email.'"><br>');
  15. if ($wpis=='') {echo ('Twój wpis:<br><textarea cols="40" rows="10" name="wpis" ENCTYPE="text/plain" wrap="virtual"></textarea><br>');} else echo ('Twój wpis:<br><textarea cols="40" rows="10" name="wpis" ENCTYPE="text/plain" wrap="virtual">'.$wpis.'</textarea><br>');
  16. echo ('<input type="submit" name="send" value="Wyslij"><input type="reset" value="Wyczysc">
  17. </form>');
  18. } else if (mysql_query ($zapytanie)) {echo ("Dane zostały dodane");} else echo mysql_error();
  19. ?>

Bazy danych nie bede dodawał i formularza jest to plik wykonawczy dodaj.php smile.gif wyswietlania tez nie daje bo moim zdaniem on jest nie wazny smile.gif to jest moj pierwszy skrypcik wiec prosze szczere oceny smile.gif php ucze sie od 2 dni smile.gif wiec chyba niezle jak na poczatek smile.gif acha na poczatku niema mysql_connect bo to mam w innym pliku includowane na poczatku ale mysle ze i to wam nie jest potrzbne winksmiley.jpg.

PS. W kodzie na forum sa slashe a ja ich nei dawałem wiec nie zwracac na nie uwagi smile.gif

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 20.06.2025 - 17:03