<?php
$ip = $REMOTE_ADDR;
$data = date('Y-m-d H:i:s'); $zapytanie = "INSERT INTO cms_gbook SET data='$data',nick='$nick',email='$email',www='$www',wpis='$wpis',ip='$ip'";
if ($nick==''||$email==''||$wpis=='') {
echo ("Nie wypełniles wszystkich pól"); echo ('<form action="dodaj.php" method="post">'); if ($nick=='') {echo ('Imie/Nick:<br> <input type="text" size="20" name="nick"><br>');} else echo ('Imie/Nick:<br> <input type="text" size="20" name="nick" value="'.$nick.'"><br>');
if ($email=='') {echo ('Adres e-mail:<br> <input type="text" size="20" name="email"><br>');} else echo ('Adres e-mail:<br> <input type="text" size="20" name="email" value="'.$email.'"><br>');
if ($wpis=='') {echo ('Twój wpis:<br><textarea cols="40" rows="10" name="wpis" ENCTYPE="text/plain" wrap="virtual"></textarea><br>');} else echo ('Twój wpis:<br><textarea cols="40" rows="10" name="wpis" ENCTYPE="text/plain" wrap="virtual">'.$wpis.'</textarea><br>'); echo ('<input type="submit" name="send" value="Wyslij"><input type="reset" value="Wyczysc"> </form>');
?>
Bazy danych nie bede dodawał i formularza jest to plik wykonawczy dodaj.php

wyswietlania tez nie daje bo moim zdaniem on jest nie wazny

to jest moj pierwszy skrypcik wiec prosze szczere oceny

php ucze sie od 2 dni

wiec chyba niezle jak na poczatek

acha na poczatku niema mysql_connect bo to mam w innym pliku includowane na poczatku ale mysle ze i to wam nie jest potrzbne

.
PS. W kodzie na forum sa slashe a ja ich nei dawałem wiec nie zwracac na nie uwagi