hej wszystkim, mam nastepujacy problem, napisalem skrypt do wysylania maili, trzeba najpierw wypelnic formularz no i wpisac swoja wiadomosc, ktora ma byc wyslana, nie wiem co jest nie tak, bo na innym serverze wszystko dzialalo teraz korzystam (nie wiem czy to wazne z ovh.pl) no i cos jest chyba inaczej bo nie dziala. Skrypt do wyslania wyglada tak:
<?php
$recipient="swiety@polskiberlin.de";
$subject="Wiadomosc z polskiberlin.de";
$header="Od: " . $_POST['email'] . "n";
$mail_body="Wiadomosc zostala przeslana: " . date("d.m.Y") . " o godzinie: " . date("H:i") . "n"; $mail_body.="Wiadomosc zawierala nastepujace dane:nn";
$mail_body.="Nazwisko i imie: " . $name . "n";
$mail_body.="E-Mail: " . $email . "nn";
$mail_body.="Wiadomosc:n";
$mail_body.=$wiadomosc . "nn ---- Koniec automatycznie wygenerowaniej wiadomosci ---- ";
mail($recipient,$subject,$mail_body,$header); header( 'Location: '.$_SERVER[ 'PHP_SELF' ] ); ?>
nie wiem czego moze jeszcze brakowac, dopiero zaczynam z php, pisze sobie rozne rzeczy tak z doskoku w miare potrzeb, moze juz bylo na forum, ale mimo to bede wdzieczny za pomoc, pozdrawiam
wydaje mi sie ze znalazlem rozwiazanie, mozna popatrzec w
http://phpmailer.sourceforge.net/extending.html jak by ktos byl ciekawy, pozdrawiam
ok oto moje rozwiazanie, funkcjonuje:
<?php
$subject="Wiadomosc z xxxxxx";
$mail_body="*************************************************************************n";
$mail_body.="----Wiadomosc zostala przeslana: " . date("d.m.Y") . " o godzinie: " . date("H:i") . "----n"; $mail_body.="Wiadomosc zawierala nastepujace dane:nn";
$mail_body.="Nazwisko i imie: " . $name . "n";
$mail_body.="E-Mail: " . $email . "nn";
$mail_body.="************************************************************************n";
$mail_body.="----Wiadomosc:----nnn";
$mail_body.=$wiadomosc;
$mail_body.="nn************************************************************************n";
$mail_body.="n---- Koniec automatycznie wygenerowaniej wiadomosci ---- ";
require("class.phpmailer.php");
$mail = new PHPMailer();
$mail->From = $_POST['email'];
$mail->FromName = $name;
$mail->Subject = $subject;
$mail->Host = "xxxxxx";
$mail->Mailer = "smtp";
$mail->IsHTML(false);
$mail->Body = $mail_body;
$mail->AddAddress('xxxxxx', 'xxxxxx');
if(!$mail->Send())