Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Problem z updatem wybranych rekordów
fafrys

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Otóż moj problem polega na tym, że wyświetlam sobie w tabeli rodzaje i dla kazdego rodzaju cene minimalna i cene maxymalna oraz link dla kazdego rodzaju aby kazdy z osobna aktualizowac!! Problem polega jednak na tym ze nie bardzo chce mi to niestety dzialac i nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzic!! Podkresle ze jezeli zastosowalbym przycisk submit to ni ebyloby problemu z updatem wszystkich rekordow naraz ale jak mowie ja chcialbym update'ować tylko te wybrane!! Bez uzycia submita metoda POST raczej odpada i pozostaje moto da GET :/ Oto fragment mojego kodu gdzie wyswietlam tabele i pobieram dane z bazy danych:

Wpierw dolacze moje zapytanie i pobranie danych z bazy:

Kod
$query="SELECT rodzaje.id_r, nazwa_r, cena_min, cena_max FROM rodzaje, koncerny, stacje, stacje_rodzaj WHERE koncerny.id_k=stacje.id_k AND stacje.id_s=stacje_rodzaj.id_s AND stacje_rodzaj.id_r=rodzaje.id_r GROUP BY nazwa_r ORDER BY nazwa_r LIMIT $start, $wyswietl";
      $result=@mysql_query($query);

echo'<form action="granica.php" method="get">';
        //Naglowek tabeli
        echo '<table align="center" cellspacing="2" cellpadding="2">
        <tr><td align="left"><b>Rodzaj</b></td><td align="center"><b>cena min</b></td><td align="center"><b>cena max</b></td><td align="center"><b>Aktualizuj cene</b></td></tr>';

//Pobieranie i wyswietlenie wszystkich rekordow
        $kolor='#eeeeee'; //Okreslenie koloru tła

while($row=mysql_fetch_array($result, MYSQL_NUM))
        {

$kolor=($kolor=='#eeeeee' ? '#ffffff' : '#eeeeee'); //Ustawienie koloru tla dl aposzczegolnych wierszy
          echo '<tr bgcolor="',$kolor, '"><td align="left">', ($row[1]), '</td><td align="center"><input type="text" name="cena_min" size="2" maxlength="4" value='.$row[2].'></td><td align="center"><input type="text" name="cena_max" size="2" maxlength="4" value='.($row[3]).'></td><td align="center"><a href=granica.php?akcja=aktualizuj&id=',$row[0],'&rodzaj=',$row[1],'>Aktualizuj</a></td></tr>';

}
        echo '</form>';

Nastepnie na poczatku skryptu sobie sprawdzam:

if((isset($_GET['akcja']))&&(($_GET['akcja']) == 'aktualizuj'))
        {
        $query="UPDATE rodzaje SET cena_min={$_GET['cena_min']} AND cena_max={$_GET['cena_max']} WHERE rodzaje.id_r={$_GET['id']}";
        $results=mysql_query($query);

Niesstety to nie dziala i nie wiem jak rozwiazac problem!! Bardzo Prosze o pomoc!!
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.12.2025 - 08:42