![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hello!
Kilka dni temu, podczas oddawania projektu (serwis studencki dla jednego z uniwersytetów) odezwał się do mnie administrator wcześniejszej wersji strony i NAKAZAŁ mi "wyedytować" html tak, aby walidował się w validatorze w3c. W specyfikacji i umowie nie było wzmianki o dostępności czy walidacji strony. Ponadto chciałem się dowiedzieć czy ta osoba wie o czym do mnie rozmawia (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . Wszystkie jego absurdalne agrumenty ładnie ripostowałem do czasu... kiedy wyskoczył z tekstem że dostępność stron www (państwowych/rządowych) jest zapisana w jakichś ustawach! Pierwsze co mi przyszło do głowy to USA i Wielka Brytania - tam mają swoje standarty. Zapytałem się gościa czy może mi podesłać coś więcej o tej ustawie - myślałem że to jakiś blef... Ustawa o Informatyzacji Działalności Podmiotów Realizujących Zadania Publiczne Opinia do w/w ustawy Czy ktoś spotkał się w/w problemem? Wie ktoś jak to jest u nas w Polsce, a co na ten temat myśli UE? pozdr, |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 15:23 |