![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam dość nietypowy problem, z którym nie mogę sobie poradzić, ponieważ nie znam wyrażeń regularnych, a nie podejrzewam, że można go rozwiązać w inny sposób.
Problem jest następujący: Chciałbym z takiego oto ciągu: Cytat Jakiś tekst <sup>napisany w </sup> indeksie <sub>dolnym</sub> uzyskać taką tablicę: Kod Array ( [0] => Jakiś tekst [1] => napisany w [2] => indeksie [3] => dolnym ) Chociaż z drugiej strony przechodząc po takiej tablicy nie będę wiedział w jakim tagu (lub bez) był fragment, więc chyba dobrym pomysłem będzie żeby ciągi zawierały tagi: Kod Array wtedy już da radę takie informacjie wyłuskać.( [0] => Jakiś tekst [1] => <sup>napisany w</sup> [2] => indeksie [3] => <sub>dolnym</sub> ) Tagów może być dowolna ilość, ale zawsze będe pozamykane i nie będą się zagnieżdżały, ani przecinały: <sup><sub></sup></sub> Jeśli ktoś ma pomysł jak ugryść ten temat, bardzo proszę o podzielenie się. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:52 |