![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Przenoszę bazę na inny serwer i mam problem z kodowaniem. Przeczytałem już kilka tekstów w sieci z tym związanych, jednak wszystkie metody jakich użyłem okazały się niewystarczające. Albo ja to źle robiłem ... Przedstawię ogólną konfigurację: Baza przenoszona z Serwer1 na Serwer2. Serwer1 Ustawienia na stronie głównej phpmyadmin(2.6.4-pl2) : Cytat System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) System porównań dla połączenia MySQL: utf8_general_ci Zabytanie do bazy: Kod SHOW VARIABLES LIKE "character_set%"; zwraca: Cytat character_set_client utf8 character_set_connection utf8 character_set_database latin2 character_set_results utf8 character_set_server latin2 character_set_system utf8 character_sets_dir /usr/share/mysql/charsets/ Serwer2 Ustawienia na stronie głównej phpmyadmin(2.6.1): Cytat System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) System porównań dla połączenia MySQL: utf8_polish_ci Zabytanie do bazy: Kod SHOW VARIABLES LIKE "character_set%"; zwraca: Cytat character_set_client utf8 character_set_connection utf8 character_set_database latin1 character_set_results utf8 character_set_server latin1 character_set_system utf8 character_sets_dir /usr/share/mysql/charsets/ W obec takch ustawień, jakie kroki powiniennem poczynić, aby kodowanie na Serwer2 było prawidłowe? Przy wgrywaniu bazy z poziomu phpmyadmin, jaki zestaw znaków dla pliku wybrać? Z góry dziękuję za pomoc. (IMG:http://img83.imageshack.us/img83/6798/phelp8as.gif) Ten post edytował Sputnik 31.01.2006, 16:00:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 23:24 |